Tidligere

koncerter

Find dem her

Kvalt, Vaagenat & Ækel

18. November 2023

Efter lang tids fravær vender vi tilbage til studenterhuset. Dansk sludge, død og post-metal er på programmet denne aften.


Kvalt

Fra det mørke Sønderjylland opstår bandet Kvalt som spiller atmosfærisk sludge. Med inspiration fra bands som crowbar, eyehategod og mastodon, leverer Kvalt en tung, hårdtslående og dyster stemning

Ækel

Ækel er et metalband med base i Middelfart og som startede i sommeren 2020. Ækel spiller metal med elementer fra Death metal, Thrash og Punk. Bandet har en ”In-your-face”-attitude, med forholdsvist simple og punkede opbygninger, men hvor der også bliver trukket fra dødsmetal genren i form af growl, tremolo-picking og dobbeltpedal.
Ækels tekster er inspireret af horror, vrede og had til organiseret religion. Bandet udgav i 2022 demoen ”The Stench of Sulphur” og regner med at hoppe i studiet engang i 2023.

Vaagenat

Vaagenat, etableret i 2021, er lyden af det brutale og det melodiske smeltet sammen til et
mørkt og overvejende aggressivt lydbillede. Vaagenats lyd kan bedst betegnes som post-metal, men bandet indblander elementer fra genrer som bl.a. doom, sludge, progressiv metal og hardcore.
Forsanger Kristoffer Damgaard Rasmussen leverer med sin rå vokal et tekstunivers, der handler om at omfavne den smerte livet byder os, og at bruge smerten som drivkraft for at komme stærkere ud på den anden side.
Medlemmerne i Vaagenat har mange timers sceneerfaring hver for sig fra tidligere bands, og har knoklet i øvelokalet. Det har resulteret i indtil videre ca. 40 minutters hårdtslående
post-metal, og bandet er derfor et oplagt valg som supportnavn på landets spillesteder.Gluttony, Dråp & Fatal Image

6. SEPTEMBER 2023

Vi havde hentet 2 svenske bands til Odense på Frølageret og de teamede op med lokale Fatal image.


Gluttony spiller old-school Death Metal anno '91. Det er råt, hurtigt og groovy og drevet af den karakteristiske Boss HM2-lyd. De blev dannet i 2009 og består af medlemmer fra Setherial, ex-Diabolical og My Own Grave.

Dråp er rådden dødsmetal/grind fra Sundsvall.

Fatal Image er et nyt heavy band fra Odense, hvor de diverse subgenre af heavy verdenen mødes som en pose blandede bolsjer, og bliver til sin helt egen lydmur. Riffs der skærer helt ind til benet og får sat gang i nakkemusklerne.Skrækfest, Nigrum & Blodrus

4. Februar 2023

Den sorte død bankede ikke blot på døren. Den bankede den ned. Et fortættet mørke måtte indhylle Odense. 


I 2015 blev Nigrum født af ild i vort svenske broderland; fra slangeangrebne tunneler og glubende tilbedelse af døden. Der hvor gamle sten er inspireret af knoglebrud og uophørlige ekstatiske danse. Fra tågerne i det centrale mexicanske højland og pyramidetemplerne i Quetzalcoatl, der ligger der, kom en grumset og snoet sti, der tog form i form af sort metal. Efter de første år af denne rejse, præget af hårde stridigheder og konstante forandringer, kom slangen Nigrum til de skandinaviske kyster.

Efter at have lagt fortiden til hvile, blev der etableret en ny medlemsforsamling i det sydlige Sverige. De spirituelle og kreative processer, blev kronet af indspilningen af dets debutalbummet "Elevenfold Tail".

Blodrus ønsker at tage lytteren med på en interaktiv rejse igennem mangfoldige blodige slutninger på livet. Fra fødslen af tanken om snarlig død til blodet flyende fra dødt kød. Musikken bevæger sig fra at hamre som ofrets hjerte, på den sidste flugt, til knusende passager med samme tyngde som en dundrende forhammer. I denne soniske bog af blod gurgler, brøler og skriger fortælleren om hurtig og langsom død. Om at blive kvalt i væggelus og eget blod, over dæmoner der leger papirklip med din hud til mødre som konsumerer familien som varulv. Hvis du forsøger at flygte fra dødsteatret, nagles du fast af trommeterminatoren. Fra maskingeværsalver til morterer du først mærker for sent, er den rytmiske dræber altid klar til at nagle dig fast. Blodrus. Hvis du nyder dødsmetal, der kilder til du skriger.

Fairyman, Taker, Awake the lights, Under the Blood & Gurldörl

12. November 2022

Endnu en gang bød Metal Mekka på en omgang 5 lokale bands!


Fairyman er et nyt band bestående af erfarne musikkere fra andre lokale bands. De byder på en del sprøde riffs.

T A K E R blev dannet i 2021 af Mads Thuelund, Patrick Rosenfeldt, Gina Allesø og Jacob Meldgaard.
de spiller shoegaze.

Awake the lights

Awake the Lights er et fascinerende alternative metal-kvartet der byder på en infernalsk cocktail af thrash, powermetal og death metal.
Awake The Lights byder på både mere groove og tyngde end en husmors hofter og der er absolut ikke tale om sød musik.Der er en nerve i Awake the Lights musik, der synes at bekræfte, at kaotiske tider finder sit spejl i musikken. Vokalen dirrer af vrede, patos og en vilje til at påberåbe enhver afskyelighed denne verden byder på.

Under The Blood Oak, er et band der maler med musikken. Vokal og instrumenter arbejder tæt sammen for at skabe en sindsrig oplevelse med levende billeder i det melodiske metals tegn. Teksterne strækker sig bredt fra døende stjerner til dystopiske fortællinger, akkompagneret af harmoniske riffs, legende basgange og aggressive trommer. Glæd jer til et eventyr med smæk på!

Gurlörl er ganske enkelt lugten af værtshus.

Musikken er tungere end røgen på et af de brune dagen efter lønnen er gået ind. Lyden er mere beskidt end toiletgulvet, efter du mente, at 10-15 Arnbitter i streg var en fremragende idé, og er med samme groove som toiletrullen, imens du prøver at få styr på situationen.

Den rasende og desperate vokal er indbegrebet af dagen efter alt for mange genstande – af tømmermænds-depressionens insisteren på at huske enhver sætning, der nogensinde har klinget forkert. Og ikke kun aftenen før. Også dengang i syvende klasse, hvor du sagde, at Aarhus var hovedstad på Langeland – og mente det

Urkraft, Archangel, Tardus Mortem

4. Juni 2022

Tardus Mortem

Blandt Fyns mest destruktive bands står Tardus Mortem, og det er tydeligt at bandet har indåndet dampene fra de mest fordærvede udgaver af dødsmetal. Vi er grusomt tilfredse med at præsentere et band der er klammere end en teenagers kønsorganer efter en uge på Roskilde festival. Elementer fra Autopsy, Taphos, Incantation Pestilence, Phrenelith, Mayhem, Morbid Angel, m.m. er blevet forenet i råd. Isnende melodier og riffs druknet i ligvæske får blodet til at pumpe som et byttedyrs hjerte inden det sidste bid. De piskende trommerne driver musikken frem, som da Hannibals elefanter nedtrampede de romerske legionærer, mens vokalen synes at hidkalde dæmoner fra helvedes mørkeste afkroge. I dette morads flås du ind med effektive passager, der byder dig blot at gøre én ting: at headbange til nakken brækker!

Archangel

Hvem vidste, det kunne være så fornøjeligt at blive fortæret af mørkets væsner? Nyligt kravlet ud af muldens favntag, står Archangel klar til at inviterer det blodfyldte slagtekvæg til horrorpunkbal. Smid dine træstænger, kors og dit vievand i den dybeste sø og bered dig på at blive forført. Med et fundament støbt Misfits, Danzig og blodmagi, væver Archangel fængende hymner, der giver dig lyst til at blotte din hals. Live komplimenterer bandet deres show med et blodigt sceneshow. Det er tid til at slukke tørsten i blod og fuldfede riffs – at æde eller blive ædt.

Urkraft

Game mænd kan stadig slås. Urkraft påbegyndte deres primale voldparade i 1995 i formen af melodisk og hårdtslående dødsmetal. Igennem fem albums, en røvfuld demoer og et hav af koncerter har bandet maltrakteret metalpublikummets ører på bedste vis. Det sammenbidte raseri bandet udgyder parres med infernalske melodier, der snildt korrumperer selv de mest standhaftige sjæle. Det er oldgamle kræfter bandet slipper løs, når bandet går på. Bandet sank i gravhøjen i 2009 og det var ej givet, at disse kaoskræfter igen skulle massakrere dødeliges ører. Med albummet ’Our Treacherous Farthers” sparkede de dog døren ind til denne verden voldelig melodisk dødsmetal, der groover mere end en mares hofter inden livets sidste sekund. De gamle går igen. Se frem til at blive knust.

Black Tritonus, Summit, Haunted Jazz, Fatal Image & Blodrus 

2. April 2022

Metal Mekka inviterer på en aften med massere af tråd og dobbeltpedal!


Blodrus

Blodrus er lyden af mord. En rejse igennem fødslen af tanken om snarlig død til blodet flyende fra dødt kød. En dynamisk oplevelse, om man vil. Musikken bevæger sig fra hamre som ofrets hjerte på den sidste flugt til knusende passager med samme tyngde som en forhammer i fuld svung. I denne soniske bog af blod gurgler, brøler og skriger fortælleren om hurtig og langsom død. Om at blive kvalt i væggelus og eget blod, over dæmoner der leger papirklip med din hud til mødre som konsumerer familien som varulv. Hvis du forsøger at flygte fra dødsteatret, nagles du fast af trommeterminatoren. Fra maskingeværsalver til morterer du først mærker for sent, er den rytmiske dræber altid klar til at nagle dig fast. Blodrus. Hvis du nyder dødsmetal, der kilder til du skriger.

Fatal image

Fatal Image er et nyt up and coming heavy band fra Odense, hvor de diverse subgenre af heavy verdenen mødes som en pose blandede bolsjer, og bliver til sin helt egen lydmur. Riffs der skærer helt ind til benet og får sat gang i nakkemusklerne. Der er ingen tvivl om at der bliver spillet op til krigsdans, når Fatal Image indtager scenen med høj energi og tempofyldt musik.

Haunted jazz

Haunted Jazz er et energisk og hårdtslående odenseansk hardrock-band der, på trods af navnet, spiller alt andet end jazz! Griber man derimod et litermål og fylder det op til kanten med spade, tilsætter en god portion dobbeltpedal, en knivspids tung bas og blander det hele med en håndfuld melodiske strygere, så har man opskriften på det musikalske univers, som Haunted Jazz leverer. Her er plads til alt fra symfoniske ballader til nakkeknækkende breakdowns

Summit

Et lille skud psykedelika skulle åbne sindet.

Summit sørger for, at publikum kommer til at forblive åbne. De vil sørge for at åbne for musikkens puls, fælles øregasmer og en aften, der byder på absurde mængder god musik.

Spontant, grænseløst og med et væld af inspirationer, udforsker Summit det musikalske grænseland, og koncerterne føles som soniske LSD-rejser. Og rollen vil blive spillet til fulde denne aften, hvor bandet vil brage nøglen i ørerne på publikum.

Black Tritonus

Black Tritonus spiller dødsmetal, primært inspireret af den gamle skole, og med tekster omhandlende alt fra seriemordere, korrupte politikere og generel samfundskritik, til en tilbagevendende fascination af livet på jorden før homo sapiens. Alt sammen leveret til både kompromisløst hurtige riffs og blast beats, langsomme dissonante passager, samt groovy riffs der med sikkerhed vil kunne mærkes i nakken dagen efter. Med bandnavnet opkaldt efter den mørke middelalders forbudte interval bærer Black Tritonus stolt den blasfemiske fakkel videre ind i det 21. århundrede med en omgang hårdtslående dødsmetal, der leder tankerne tilbage på, og hylder nogle af genrens allerførste pionerende misdædere!

Plaguemace, Discorpse & Mite

Plaguemace

Klokkeklang og knokkelklang. Uden sang. Den sidste lyd i byen efter pesten har den udryddet. I Guds tårn spilles melodien for alle som lyset ikke kunne redde. Og hvem vidste det var slut, da båden lagde til? En uge gik uden nogen hørte dommedag-urets evindelige tik. Først to. Så 60. For at blive hundred. Ja alle der i byen boede. Hvem kunne enden proklamerer. Ikke præsten, da benene var taget på nakken. Plaguemace ville være et godt bud. Som Yersenia Pestis i den voldsomste form, stopper volden med kroppen ikke. Tæv uddeles. Uden ende. Som når feberen dig rammer og pesten udklemmer dit liv. Døden bliver altfortærende i dit sind. Og man kan høre klamheden. Lugten fra bylderne presses ind i næsen af lydbølgerne fra det slagtende trommeartilleri. Vokalen lyder som forsangeren gurgler materien, der driver fra den befængte hud og diareen som pesten af kroppene driver ud. Det er voldsomhed og klamhed på mest fængende vis. Når kirkeklokkerne ikke længere holdes i klingende i magtesløse guders hus, vil Plaguemace sætte tonen, imens døden over landskabet forsætter sit ridt.

Discorpse

Discorpse blev dannet for et par år siden af en flok gamle venner med rødder omkring Varde og Esbjerg. ønsket var at spille dødsmetal fra dengang Bands som Obituary, Bolt thrower og Entombed stadig var nye.
Hvad der startede som et hyggeprojekt udviklede sig hurtigt til et band med et ønske om at komme ud på scenerne og gi den gas, men grundet corona skulle det vise sig at være mere end vanskeligt.
I stedet besluttede de sig for at indspille en Demo Ep. Essentielt for denne skulle være en ikke for poleret lyd og produktion. Ep’en skulle afspejle den inspiration som bandet finder i dødsmetal fra slutfirserne og start halvfemserne.
Marts 2021 blev Ep’en Dismemberment indspillet hos Kronborg studios Esbjerg skiven blev indspillet live på 2 dage og er ikke blevet overproduceret. Helt efter bandets ønske.
Dismemberment har fået rigtig fin modtagelse rundt omkring i verden.
Der har været nogle få udskiftninger i line up, men nu er Discorpse klar til at fyre den af live og første koncert i Esbjerg var for et udsolgt Konfus, hvor det begejstrede publikum blev rykket grundigt rundt.
Bandet er klar på at fyre den max af for de fynske metal hoveder.


Mite

Bære du stadig skuffelsen over, at dine forældre synes tandfeen var noget være pjat og du derfor aldrig fik lov til gemme en tand? Så har jeg et godt råd! Lyt til Mite. Det er ikke fordi, jeg tror Mite tror på tandfeen. Denne slags myter må nødvendigvis lægge døden for foden af den virkelighed Mite brøler i møde. Nej, Mite vil give dig en uovertruffen mulighed for at lægge tænder under din pude. Enhver du finder i den mund. Kombinationen af aggression og tyngde klasker så hårdt, at selv curvestomping virker blid. Jeg ved absolut ikke, hvad bandets forsanger er vred over, men jeg ved jeg helst ikke vil være i observation. Galden og aggressionen vælter ud som en vandet ved en sprængt Hollandsk dæmning. Bliver der sagt kys kantstenen, vil du adlyde. Rytmesektion føles som kærtegn. Var du en jætte med hang til hård BDSM. Er man menneske kan mærke tænderne flække ethvert sekund der spilles.